Konsultant - kontakt
501 20 40 70 info@dostudni.pl
Ponad 3000 produktów
Darmowa dostawa na wybrane
14 dni na zwrot
Bezpieczne płatności
Koszyk

Dodano produkt do koszyka

Pompy do syropu

Pompa spożywcza SBAW 1-10 IBO mleczarska

Pompa spożywcza SBAW 1-10 IBO mleczarska

sbaw, 1-10, 110

- wydajność: 120 l/min
- podnoszenie: 10 m
- silnik 370W
- wlot/wylot: 32/25 mm

Dostępność:

większość zamówień wysyłamy w 48h

Pompa spożywcza SBAW 15-24 IBO mleczarska

Pompa spożywcza SBAW 15-24 IBO mleczarska

sbaw, 15-24,1524

- wydajność: 15 m3/h
- podnoszenie: 24 m
- silnik 2200W

Dostępność:

większość zamówień wysyłamy w 48h

Pompy do syropu – jakość na pierwszym miejscu

Pompy do syropu są stosowane w różnych gałęziach przemysłu, w tym celulozowo-papierniczym, chemicznym, spożywczym, napojów, farmaceutycznym i biotechnologicznym. Powszechne zastosowanie wynika z doskonałych właściwości sanitarnych i wysokiej wydajności. Pompy do syropów są również używane do przenoszenia zawiesin, past i szerokiej gamy innych płynów.

Niezależnie od tego, czy z trzciny cukrowej, czy z buraków cukrowych, produkcja syropu jest niezwykle trudnym procesem. Sok z miąższem jest skraplany i przekształcany w melasę. Pompy do syropów zaprojektowano z myślą o łatwej obróbce trudnych do przenoszenia produktów o dużej lepkości.

Zastosowanie pomp do syropu

Pompy do syropu

Pompy do syropu używane są w branży gastronomicznej i napojów. Pompa pozwala na precyzyjnie dozowanie ilości syropu. Urządzenia te są specjalnie zaprojektowane do pracy z lepkimi płynami, takimi jak:

  • syrop cukrowy,
  • syrop kukurydziany,
  • syropy o niższej lepkości (np. syropy owocowe),
  • syropy lecznicze stosowane w przemyśle farmaceutycznym,
  • syropy techniczne używane w przemyśle chemicznym lub petrochemicznym.

Wybór właściwej pompy do syropu

Na rynku dostępne jest kilka rodzajów pomp do żywności. Nie wszystkie jednak nadają się do przetwarzania syropów. Pompa do syropu musi być wykonana ze sterylnych materiałów i spełniających przepisy dotyczące produkcji żywności.

Oprócz wymagań prawnych pompa powinna być odpowiednia do obsługi rodzaju pompowanego produktu. Gęstsze substancje, takie jak na przykład syrop kukurydziany, wymagają pompy do przetwarzania żywności o zwiększonym prześwicie między elementami wewnętrznymi. Podczas pompowania syropów owocowych, pompa musi zapewnić delikatny przepływ bez uszkadzania owoców.

Co wyróżnia pompy do syropów?

Pompy przemysłowe do syropów służą do transportu oraz dozowania syropów o różnych właściwościach fizykochemicznych w warunkach przemysłowych. Pompy do syropów są wykonane z materiałów odpornych na ścieranie, co gwarantuje ich długą i bezawaryjną pracę. Wykonane ze stali są odporne na korozję i łatwe w czyszczeniu. Elastyczne opcje montażu pozwalają na dopasowanie do różnych typów zbiorników.

Konstrukcja pomp pozwala na szybki i precyzyjny transfer cieczy, co zapewnia oszczędność czasu. Jedną z zalet stosowania pomp do syropu jest zapewnienie jednolitej kontroli porcji, przez co odpady ograniczone są do minimum.

Higiena pracy

Pompy do syropu używane do mieszania i dozowania są produkowane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością i mają gładkie powierzchnie, aby zapobiec zanieczyszczeniu żywnością i gromadzeniu się bakterii.

Szczelna zabudowa urządzenia zapobiega przedostawaniu się cząstek stałych do mieszaniny, gwarantując czystą i higieniczną pracę. Pompy do żywności są standardowo wyposażone w uszczelki dopuszczone do kontaktu z żywnością i zapewniają wydajność oraz długą żywotność, tak ważną w wymagających warunkach w przetwórstwie żywności.

Zapraszamy do kontaktu z nami – pomożemy wybrać pompę do syropu o odpowiednich parametrach, w atrakcyjnej cenie oraz wysokiej jakości.

Opcje przeglądania

Dodane do porównania:

Dodaj przynajmniej dwa produkty do porównania